logo Dogshow Maastricht

Op woensdag 31 januari 2024 ontving mevrouw Ricky Lochs Romans uit Sittard Geleen, uit handen van burgemeester Hans Verheijen van die gemeente, een Koninklijke onderscheiding voor meer dan 50 jaar lang belangeloos actief zijn binnen de hondenwereld.

De onderscheiding werd aangevraagd door de stichting Hondententoonstelling Maastricht waar Ricky Lochs al vele jarenlang secretaris is en ondersteund door een zestal verenigingen, de Maastrichtse Honden Sport Vereniging (waar ze erelid van is), de Nederlandse Fieldspaniel Club, de Ierse Setter Club, de Vereniging van Ringmedewerkers Nederland, de Vereniging van Keurmeesters en  de landelijke overkoepeling, de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

Mevrouw Lochs Romans is al meer dan 60 jaar actief in de hondensport. Als exposant, eigenaar, fokster, keurmeester, opleidster, bestuurslid en actief deelnemer aan shows en wedstrijden. De nu 73 jarige gedecoreerde Ricky keurt nog regelmatig op hondenshows door de hele wereld en ze is nog altijd actief bij de organisatie van een van de grootste hondenshows in Nederland, Maastricht. Daarnaast is ze wekelijks bezig met het opleiden van nieuwe kynologen. ´

Voor haar werkzaamheden in Nederland en ver daar buiten ontving Ricky de hoge onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Treffend, de onderscheiding wordt namelijk verleend aan iemand die zich jarenlang in zet en heeft ingezet op regionaal en landelijk terein en daarbuiten.

Ricky kreeg de onderscheiding uitgereikt tijdens een feest voor de vrijwilligers van de Hondententoonstelling. Voor de ceremonie waren haar ook haar naaste (schoon)familie en haar beste vrienden  uitgenodigd.

Op de foto ontvangt Ricky Lochs zichtbaar geëmotioneerd de dik verdiende onderscheiding,

 

Persbericht verstuurd via de stichting Hondententoonstelling Maastricht. www.dogshowmaastricht.nl Bereikbaar voor vragen, de voorzitter John Wauben, telefoon  06-23910228 of per mail john.wauben@planet.nl

Ricky